از بهار نارنج عرق تهیه میشود که طبیعتی گرم دارد. این عرق اشتهاآوری قوی بوده و برای رفع ضعف اعصاب، غم و افسردگی مفید است؛ همچنین نشاط آور است و در تسکین ناراحتیهای سینه و تپش قلب نیز موثر است.
مداومت در مصرف بهار نارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفسمصرف شود برای استخراج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است. مصرف این عرق هنگام بروز ناراحتی به افراد مبتلا به بیماری غش توصیه میشود.
مواد لازم
- 250 گرم شکوفه بهار نارنج
- 500 گرم شکر
- 2 پیمانه آب برای تهیه شهد
- ¼ قاشق چایخوری آبلیمو
دستور العمل
- شکوفههای بهار نارنج را چندین مرتبه با آب سرد بشویید تا گرد و خاک آن گرفته شود.
- شکوفهها را در ظرف مناسبی بریزید و به همراه آب به مدت 0 تا 15 دقیقه بجوشانید تا تلخی آن از بین برود.
- پس از جوشیدن، آنها را آبکش کرده و به سرعت در آب سرد بریزید.
- این کار باعث میشود که شکوفههای بهار نارنج چروک نشده و زیبا باقی بماند.
- جوشاندن شکوفههای بهار نارنج و شوک آب سرد را دو تا سه مرتبه تکرار کنید.
- میتوانید هر بار یکی از شکوفهها را تست کنید تا متوجه شوید تلخی آن گرفته شده است یا خیر.
- اگر هنوز تلخ بود، باید دوباره آنها را بجوشانید.
- شکوفههای بهار نارنج را آبکش کرده و در کناری بگذارید تا سرد شوند.
- سپس یک قابلمه لعابی یا فلزی که درب فلزی دارد، بردارید و آب و شکر را در آن بریزید.
- قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شربت مربای بهار نارنجآماده و غلیظ شود.
- وقتی شربت مربا به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید تا کاملا سرد شود.
- سپس شکوفهها را در شربت بریزید. سرد بودن شکوفه بهار نارنج و شربت باعث میشود گلبرگها جمع نشوند.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا مربا کمکم به جوش بیاید.
- مدت زمان پخت مربای بهارنارنج حدودا یک ساعت و نیم است.
- اما میتوانید متناسب با حرارت اجاق گازتان این زمان را تغییر دهید.
- پس از گذشت این مدت، وقتی مربا غلیظ شد، آبلیمو را اضافه کنید.
- یک ربع بعد آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف مخصوص مربا بریزید. حالا مربا بهارنارنج آماده سرو است.